Bottega Limoncino Spritz
Maailman suosituimpiin aperitiiveihin lukeutuvalla Spritzillä on vahvat venetolaiset juuret
Spritz on ollut rakastettu aperitiivi Koillis-Italiassa – etenkin Venetsian, Padovan, Triesten ja Trevison kaupungeissa – jo yli 100 vuoden ajan.
Juoman historian katsotaan saaneen alkunsa toisen maailmansodan aikana Koillis-Italiaan saapuneista itävaltalaisjoukoista, jotka Veneton alueen alkoholipitoisiin viineihin tottumattomina laimensivat ne hiilihapotetulla vedellä.
Sprtizin nimen alkuperä saattaa olla peräisin Itävallassa puhutun saksan verbistä “spritzen”, joka tarkoittaa ruiskuttamista – eli viittaa siihen, miten itävaltalaiset ”vesittivät” viinin maun.
Klassisen Spritz-version tarina linkittyy siis Veneton alueella laajalle levinneeseen tapaan sekoittaa vettä viiniin. Tätä Spritzin ”pystyversiota” tarjotaan yhä tänä päivänä Triesten ja Udinen kaupungeissa. Ajan saatossa reseptistä on muokattu lukemattomia erilaisia versioita, jotka sisältävät hiilihapollista vettä, liköörejä ja jopa hedelmiä.
Bottega Spritzin Italian valloitus
Bottegan kehittelemä ja tammikuussa 2013 markkinoille tuoma Bottega Spritz sekoitettiin alun perin Bottega Proseccosta sekä Sisilian sitruunoilta maistuvasta Bottega Limoncinosta.
Kaikkialle Italiaan sittemmin levinnyt Bottega Spritz on raikas, pehmeä ja miellyttävän makuinen juoma etenkin niille, jotka vierastavat perinteisen Spritzin bitteristä makumaailmaa.
Kokeile ja ihastu!
Bottega Limoncino Spritz
- 50 ml Bottega Limoncino Bio -likööriä
- 75 ml Bottega Prosecco -kuohuviiniä
- 25 ml soodavettä
- jääkuutioita
- tuoreita hedelmiä koristeluun
- mintunoksa
Täytä isopesäinen, pitkävartinen lasi jääkuutioilla.
Kaada joukkoon Bottega-hedelmälikööri, prosecco tai muu kuohuviini ja tilkka soodavettä.
Sekoita hyvin ja koristele tuoreilla hedelmillä ja mintunoksalla.
Löydät havainnolliset ohjeet myös videolinkistä.