Korealainen tartar

15.4.2025 - Kategoriat: Ruokareseptit

Korealainen tartar – raaka-aineiden juhlaa lautasella

Kun raaka liha saa seurakseen soijan, seesamiöljyn ja hunajan vivahteet, syntyy annos, jossa jokainen maku on tarkoin harkittu. Korealainen tartar ei kaipaa suuria kikkailuja – vain laadukkaat raaka-aineet ja huolellisen käsittelyn. Pieneksi kuutioitu liha, paahdetut seesaminsiemenet ja kevätsipulin raikkaus muodostavat täydellisen tasapainon. Viimeinen silaus, munankeltuainen, sitoo kaiken yhteen kuin samettinen kastike. Yksinkertaisesti hyvää!

Korealainen tartar

4 hengelle

Resepti: Taina Salovaara

Ainekset

400 g tuoretta sisäpaistia tai ulkofileetä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl soijakastiketta
2 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
2 tl seesamiöljyä
suolaa
mustapippuria
1 kevätsipulia
4 munankeltuaista
(keitettyä jasmiiniriisiä)

Ohje:

  • Leikkaa liha hyvin pieniksi kuutioiksi.
  • Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
  • Sekoita soijakastikkeeseen hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja seesamiöljy.
  • Kääntele liemi liha joukkoon. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
  • Muotoile massa neljäksi tartarpihviksi joko käsin tai rengasmuottia käyttäen.
  • Viimeistele pihvit seesaminsiemenillä, kevätsipulilla ja munankeltuaisilla, jotka toimivat pihvin ”kastikkeena”.
  • Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä jasmiiniriisiä.