
Korealainen tartar
Korealainen tartar – raaka-aineiden juhlaa lautasella
Kun raaka liha saa seurakseen soijan, seesamiöljyn ja hunajan vivahteet, syntyy annos, jossa jokainen maku on tarkoin harkittu. Korealainen tartar ei kaipaa suuria kikkailuja – vain laadukkaat raaka-aineet ja huolellisen käsittelyn. Pieneksi kuutioitu liha, paahdetut seesaminsiemenet ja kevätsipulin raikkaus muodostavat täydellisen tasapainon. Viimeinen silaus, munankeltuainen, sitoo kaiken yhteen kuin samettinen kastike. Yksinkertaisesti hyvää!
Korealainen tartar
4 hengelle
Resepti: Taina Salovaara
Ainekset
400 g tuoretta sisäpaistia tai ulkofileetä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl soijakastiketta
2 tl juoksevaa hunajaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
2 tl seesamiöljyä
suolaa
mustapippuria
1 kevätsipulia
4 munankeltuaista
(keitettyä jasmiiniriisiä)
Ohje:
- Leikkaa liha hyvin pieniksi kuutioiksi.
- Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla.
- Sekoita soijakastikkeeseen hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi, sitruunamehu ja seesamiöljy.
- Kääntele liemi liha joukkoon. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
- Muotoile massa neljäksi tartarpihviksi joko käsin tai rengasmuottia käyttäen.
- Viimeistele pihvit seesaminsiemenillä, kevätsipulilla ja munankeltuaisilla, jotka toimivat pihvin ”kastikkeena”.
- Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä jasmiiniriisiä.